Hem Betonggalan Här är programmet till Mingellunchen

Här är programmet till Mingellunchen

Årets stora nyhet på Betonggalan är vår Mingellunch på Berns samma dag som Betonggalan, det vill säga den 10 november. Vi bjuder på lunch tillsammans med våra sponsorer och ett kortare program med temat. ”Det hållbara byggandet”. Lunchen börjar kl. 12.00.

Program:
13.00 Mästerhuset i Stockholm –nominerad till Årets Miljöpris
Med högsta tänkbara kvalitet, även med internationellt mått, har Pembroke Real Estate utvecklat Mästerhuset för eget ägande mitt i Stockholm City. Såväl flexibilitet som miljöambitioner är byggda ur den mycket långsiktiga fastighetsägarens perspektiv.

13.15 Löfbergs Lilas Höglager i Karlstad- nominerad till Årets Miljöpris
Höglagret i Karlstad har som Sveriges första lagerbyggnad certifierats enligt Miljöbyggnad silver med tuffa krav på isolering, ventilation, energi, inomhustemperatur och dagsljusinsläpp. Lagret håller en hög miljöprestanda, till exempel har miljöbetong använts vid gjutningen vilket minskar koldioxidbelastningen med hela 230 ton. Det motsvarar utsläppen från Löfbergs alla tjänstebilar under ett år och över tio procent av de årliga utsläppen från kafferostningen.

13.30 Torsplan 2 i Stockholm– nominerad till Årets Miljöpris
Som första kontorsbyggnad i Sverige miljöcertifieras Torsplan till den högsta miljöklassningen BREEAM Outstanding*. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Något som är möjligt tack vare att projektet drivs i en öppen dialog mellan alla parter i samverkansformen partnering.

13.45 Brogården i Alingsås – nominerat till Årets Miljöpris
Brogården ägs av Alingsåshem och består av 16 hus som totalrenoverats av Skanska till till passivhusstandard. Endast betongstommen har behållits. Enligt Skanskas klimatkalkyl har 455 ton koldioxidekvivalenter sparats på ett enda hus. Det motsvarar koldioxidutsläppet för driften för huset i Alingsås under ca 60 år.

14.00 Mapecrete system
Mapecrete systemet: ny banbrytande teknik som kan ta bort upp till 70 procent av krympningen i betong. Kaspars Kravalis, Mapei

14.15 Den hållbara Cementagubben
Cementas egen maskot Cementagubben bjuder in till en frågestund ledd av Tidskriften Betongs chefredaktör Roger Andersson. Missa inte chansen att få reda på allt om cement, hållbarhet och livet som maskot till ett av Sveriges största byggmaterialföretag.

14.30 Nyhet: Speedpanel
I ett rungande tempo med kunniga paneler avhandlar vi ämnena: ”Framtidens forskning”, ”En bransch för unga”, ”Betong i arkitekturen” och ”Nyheter i betong”.

15.00 Slut