Hem Betonggalan Måndagsbloggen: Bland betong och galor!

Måndagsbloggen: Bland betong och galor!

Vi är mitt uppe i att göra nummer 5. Det blir Söderströmstunneln i Stockholm och Rotterdam. Och lite Göteborg. Men jag tänker mest på Betonggalan just nu. Det är märkligt hur den har utvecklats. Jag ska berätta lite.

Vi har i stort sett slut på alla biljetter. Vi har röstningsrekord de första dagarna och just nu har 3 428 röster kommit in. Vi har rekord i antalet sponsorer, vi vet inte hur de ska få plats. Flera sponsorer gör egna aktiviteter på Betonggalan i år. Den kommer bli bättre än någonsin.

Temat för Betonggalan är ”Det hållbara byggandet” och loggan består av ett träd för att illustrera hur Sveriges alla betongbyggnader står och tar upp koldioxid i en process som kallas karbonatisering. 300 000 ton per år, 8,5 kilo i sekunden. Tack betongen!

Mitt i allt det har vi blivit nominerade till Årets Tidskritsevent av Sveriges Tidskrifter. Inte för fackpress. Utan för alla tidningar. Vi konkurrerar med Aller Media och Bonnier. Och så Betong Media. Förra året vann Elle-galan. Jag tror ärligt talat inte att Betonggalan kan vinna med den konkurrensen. Men vi är där. Vi nämns i de stora sammanhangen.

Ikväll ska jag på Winnerbäck på Cirkus i Stockholm. Det blir en resa i texternas värld, de omsorgsfulla ordens. Höstens poesi, på något sätt. Så jag tar ett djupt, kallt andetag, låter cykeldäcken mosa äpplena som fallit ut på gatan och lägger i trean ner mot stationen och tåget till Stockholm. Nu tar vi dem.