Hem Okategoriserade Cementas konjunkturrapport

Cementas konjunkturrapport

Betonggalans sponsorer får alla chansen att ta över betong.se för en dag. Först ut är Cementa som presenterar sin konjunkturrapport. Enligt den kommer den redan höga nivån av byggandet i Sverige att fortsätta under resterande delar av 2016.

De orosmoln som finns är framförallt osäkerhet i den globala ekonomin, vilket visar sig i prognosen för den samlade tillväxten i världen. Det något dämpade första halvåret i den svenska ekonomin förklaras främst av en svag export.

– Vi konstaterar att bostadsbyggandet kommer att ligga på den högre nivån och att övrigt byggande ligger på en fortsatt stabil nivå. Det som tillkommer under prognosperioden är det stora infrastruktursatsningar så som förbifarten Stockholm och västlänken bland annat säger Magnus Ohlsson, Vice VD och Marknadsdirektör på Cementa.

Rapporten i sin helhet >