Hem Okategoriserade Skulle säkra jobben – går i konkurs

Skulle säkra jobben – går i konkurs

En ny betongfabrik och skulle säkra industrijobben kring Österbybruk, men nu begärs Österby industrimontage i konkurs.

– Det är för tidigt för mig att säga så mycket om bakgrunden och upprinnelsen till det här. Men det som står klart är att produktionen inte har kommit igång på det sätt som man hade plan för när man förvärvade och installerade betongfabriken, säger konkursförvaltaren Pierre Pettersson på advokatfirman Lindahl till UNT.

Konkursansökan gällande Österby industrimontage AB är inlämnad in till Uppsala tingsrätt och även moderbolaget Österby industrimontage Förvaltnings har ansökt om konkurs. Bolaget skriver i ansökan att det saknas tillgångar och förmåga att reglera skulder och åtaganden.

Österby industrimontage gjorde en stor satsning tillsammans med bolaget Kubik ITC för drygt ett år sedan. Man en ny betongfabrik var målsättningen att skapa 20 nya arbetstillfällen. Betongfabriken spåddes få stor betydelse för arbetsmarknaden i området i kölvattnet av att Dannemora gruva gått i konkurs, men enligt Pierre Pettersson tog det längre tid än planerat att få fabriken körklar.

Ambitionen är nu att hitta en köpare som kan återuppta verksamheten och driva den vidare på samma plats.

– Det finns intressenter som redan har hört av sig, säger Pierre Pettersson.