Hem Hållbarhet Elpumpen – för både arbetsmiljö och allmän miljö

Elpumpen – för både arbetsmiljö och allmän miljö

Med ett tillskott av en elpump till den ordinarie pumpflottan är dagens Betonggalan-sponsor Betongindustri nu beredd att möta en marknad med många anläggningsprojekt. Pumpen är byggt på en av Scanias citybilar vilket gör den liten och smidig samt lämpar sig för arbete i trånga utrymmen och tunnlar. Då den kan kopplas in på byggarbetsplatsens byggel gör den att arbetsmiljön blir både tyst och avgasfri. Andra arbetsområden den passar bra till är inomhusarbeten som till exempel när man skall gjuta betonggolv i stora hallar.

För Betongindustri som jobbar aktivt med arbetsmiljö, säkerhet och miljöfrågor passar denna elpumpsinvestering bra i tiden: “Vi strävar efter att tillgodo se kundernas ökade krav på miljöfrågor samt att se till att alla, så väl kunder som pumpmaskinister, får en bra och säker arbetsmiljö”.

Fakta
Pumpen tillverkas och monteras av tyska Schwing Stetter och Bekoteknik ansvarar för leveransen och färdigställandet.
• Pumparmen i utfällt läge 20 m. alt 16 m horisontellt
• Utvecklingshöjden 3,85 m
• Monterad på en Scania P370 4×2 m med 370 hk motor
• Med stödben blir fordonet endast 3,85 m brett