Hem Okategoriserade Attacus förvärvar Hammerdals Betongindustri

Attacus förvärvar Hammerdals Betongindustri

Attacus förvärvar Hammerdals Betongindustri för att öka produktionen av ytterväggar till flerbostadshus. Marknaden för företaget finns främst i Mälardalen och på västkusten.

Hammerdals ägare Robert Färdvall säger till Länstidningen att han tänker fortsätta med rörlig betongverksamhet med fokus på tillverkning av betong till fundament för vindkraftverk.

– Den delen kommer jag att ha kvar och även om det inte satsats så mycket på vindkraft på senaste tiden tror jag det kommer att vända om ett tag, säger Robert Färdvall.

Hammerdals Betonggjuteri blir nu systerföretag till SCF Betongelement med 130 anställda som ingår Attacuskoncernen. Väggarna som tillverkas blir tunnare än en vanlig betongstomme och genom att lägga puts på väggen skapas fasadputsade hus i tillverkningen.

”Marknaden ställer om”

– Det är nischen för företaget vi vill bygga upp i Hammerdals Betonggjuteri. Idag tillverkas dessa väggar i trä i vårt trähusföretag i Hammerdal. Men en del av marknaden ställer om så att den typen av väggar ska tillverkas i betong istället, säger Per Nilsson, vd på Attacus Invest, till LT.

Målet för Attacus är att omsätta ca 70 miljoner 2018. Investeringen innebär att 30 personer kommer at anställas.