Hem Betonggalan Måndagsbloggen: Aldrig mera korv!

Måndagsbloggen: Aldrig mera korv!

Måndag eftermiddag. Betonggalan är över och konfettin bortstädad. Enkäten är utskickad och jag har börjat glutta lite på svaren. Som att öppna tidningarna dagen efter en spelning. Inte för att jag vet hur det känns. Mitt garageband har ingen nånsin skrivit något om. Inte heller har jag fått något betyg efter mina division 8-matcher i fotboll. Men jag inbillar mig hur det kan vara.

Betonggalan får höga betyg. Ovanligt höga, det vet jag för jag har kollat med andra eventkollegor. Det är kul. Oerhört kul, förstås. Men jag letar mig alltid ner till kommentarerna för det är där kritiken finns. Jag är väldigt glad att så många kommenterar i utvärderingen, så har det alltid varit. Det tyder på engagemang, att man vill komma tillbaka till något som är ännu bättre nästa gång.

Vad består kritiken då i? Korven. Eftersom maten fick dåligt betyg förra året skippade vi den och körde korv utanför. Bra tyckte jag, dåligt tyckte många. Man frös, fick inte ta med ölen ut och inte korven in. Sura vakter skapade otrevlig stämning när de skulle vakta muren mellan Berns och korvvagnens territorium. De får underkänt i min utvärdering. Ni kan vakta Trumps Mexikomur, men ni får aldrig jobba mer på min gala.

Lite oväntat tyckte många att musiken var för hög. Det klagades det på de första Betonggalorna, men sen har jag uppfattat att de ljudkänsliga har valt bort galan. Nu var kritiken tillbaka. Jag lyssnar.

Jag tar också med mig att 41 procent ger Betonggalan toppbetyg generellt sett och 79 procent ger den något av de två högsta betygen. 94 procent vill komma nästa år.

Då blir musiken lägre, maten bättre och Betonggalan större. Nu när helgens trötthet och tomhet försvunnit börjar jag längta och planera. Vi är så enkla vi människor.