Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Tuffa tider, för en del…

Måndagsbloggen: Tuffa tider, för en del…

Det är hårt att vara i betongbranschen. Ja, alltså inte att vara betongleverantör eller tillverkare, de har inte haft det så bra sen miljonprogrammets glada dagar. Lite kompetensbrist här och var kanske. Men orderböckerna är fulla långt in på 2018 och det som de inte hinner tillverka själva kan de alltid lägga ut på balter och polacker. Och det går att ta bra betalt just nu. Förstås.

Att ge ut en tidskrift i denna bransch är inte lika lätt. Trots succéer med Betonggalan och nominering till priser så sjunker intäkterna. Inte mycket men lite. Och nu flaggar flera företag för att nästa år så blir det mindre satsningar på marknadsföring. Varför då? Jo, man har ju fulla orderböcker hela 2017. Och en bra bit in på 2018.

Att behålla kvalitet med mindre budget är väldigt svårt. Dagstidningarna har försökt i många år. De har skurit och skurit där de hoppas att det inte ska märkas. Journalisterna blir färre och färre, innehållet tunnare och tunnare. Hoppas ingen märker. Det gör dem till slut.

Facktidningarna har gjort på precis samma sätt. Större bilder utdragna på fler sidor, mindre research, avskrivna pressmeddelanden och så ut. Många egenannonser för egna event istället för redaktionellt material. Krönikor och insänt debattmaterial istället för nyanserad journalistik. Billigt, billigt. Hoppas ingen märker.

En av de nominerade till Årets Miljöpris i år tackade nej till en annan prisnominering. De tyckte att tidningen bakom nomineringen var för dålig och att det var för uppenbart att priset mest gagnade tidningen själv. Däremot tyckte de att Tidskriften Betong står för kvalitet och ville gärna synas med oss på Betonggalan.

Det var roligt. Hoppas de tycker det även när högkonjunkturen lagt sig. Och att Tidskriften Betong har samma höga kvalitet då. Hoppas det då fortfarande finns en Betonggala att nominera betongbranschens kunder till och att de vill bli nominerade.