Hem Design Gjut själv i advent

Gjut själv i advent

Det lackar mot jul och pyntandes högtid. Med föremål som du har gjort på egen hand blir det än mer personligt och dessa små betongprojekt, i form av en adventsljusstake och en julstjärna, kan du dessutom enkelt genomföra inomhus. Täck bara arbetsytan med skyddsplast och sätt igång.

– Julen är en återkommande högtid så vad passar bättre än gjutna, personliga adventsföremål som håller livet ut och blir till kära familjeklenoder. En adventsljusstake i betong är dessutom betydligt säkrare än många andra varianter då materialet inte brinner, säger Veronica Jensen på Finja.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att skapa gjutna adventsföremål. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från material till färdig ljusstake och stjärna, och den hittar du här (extern länk).

Föredrar du bokstäver framför siffror kan du till exempel bilda ord som Välkomna och God jul. Oavsett vilket kan du smycka dina föremål genom att måla dekor på betongen med hobbyfärg. Du kan också fästa små plattor av mosaik på formarnas insidor. De fastnar nämligen i betongen och utgör även de en trevlig utsmyckning.