Hem Design Gjutna betongbord med färgpigment

Gjutna betongbord med färgpigment

33-årige Malmöbon Gustav Carlberg har utsetts till månadens designer av Form/Design Center.

Efter studier vid Beckmans Designhögskola i Stockholm har Gustav bland annat gjort praktik på designföretaget Nendo i Tokyo, jobbat som klockdesigner på Triwa i Stockholm och formgivit belysning, väggklockor och soffor m.m. för IKEA. Sedan 2011 driver han sitt eget företag, GCD (Gustav Carlberg Design), med kontor i Malmö.

– Min vision och affärsidé är tydlig kommunikation och hållbara och funktionella produkter. Mitt drömprojekt är ett inredningsprojekt – att få skapa en totalmiljö, säger Gustav Carlberg.

På Form/Design Center visar han gjutna betongbord med färgpigment. Alla bord utgår ifrån pappersformat, A4 upp till A1. Borden lyfts upp av enkla benställningar i trä. Processen har varit väldigt intuitiv, med enkla skisser som förlaga har Gustav hällt och stänkt färgad betong i olika mönster.

Vad inspirerar dig?

– Oväntade möten, hittade en ananas i snön härom dagen.

Vad blir nästa projekt?

– En ny produkt för mitt familjeföretag Clubben. Vi har tidigare gett ut en självsläckande ljusstake – STUB.