Hem Arkitektur Betonghus lindrar skånsk bostadsbrist

Betonghus lindrar skånsk bostadsbrist

Skiss av Möller Arkitekter.

Betonghus ska minska bristen på bostäder i Örkelljunga i Skåne. 70 nya hyresrätter ska börja byggas i centrum i april nästa år, men ännu har ingen anmält sitt intresse att flytta in.

– Projektet är fortfarande i sin linda. Så snart som möjligt kommer vi att organisera något kring detta, säger Christer Andersson, vd på fastighetsbolaget 3Hus, till Helsingborgs Dagblad.

3Hus i Åstorp fick uppdraget av kommunen efter att ha presenterat en vision för hela området. Den omfattade bland annat ett höghus på 14 våningar.

– I intresseanmälan var skissen på husen mera en gestaltning för att få en uppfattning om hur det skulle se ut med höjderna på området, säger Christer Andersson.

32 lägenheter ska vara klara för inflyttning i juni 2018. Majoriteten är tvåor i storlekar från 66 till 51 kvadratmeter, men i varje huskropp finns även en trea på varje våningsplan på 74 kvadratmeter. Husen byggs i betong med brunt tegel på fasaden och betongpannor på taket.

Christer Andersson räknar med ett stort intresse, inte minst från äldre. Det finns planer på en fortsatt utbyggnad av samma typ av lägenheter på granntomten som förhoppningsvis tar vid när det nu planerade bygget är klart, kanske ännu tidigare.