Hem Arkitektur Bostadshus vann Kasper Salin-priset

Bostadshus vann Kasper Salin-priset

Ett samarbete mellan arkitekten Johannes Norlander och byggherren HSB hyllades på tisdagskvällen. Flerbostadshuset Studio 1 i Örgryte tog hem årets Kasper Salin-pris på Arkitektgalan på Cirkus i Stockholm.

– Att juryn i år har valt att premiera vardagsarkitekturen är ett gott tecken på att vi i Sverige också är bra på att gestalta hus med mindre högtidliga funktioner, säger Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson.

Enligt juryns motivering prisades Studio 1 “för en förebildligt väl utformad vardagsarkitektur, i nära samarbete mellan arkitekt och byggherre” och en “skicklig och inlevelsefull gestaltning av rum och materialbehandling, både i den lilla och stora skalan”.

Övriga nominerade till priset var Bro Galopp i Bro, Önsta, Nötkärnan vårdcentral i Bergsjön och Råå förskola i Råå.