Hem Okategoriserade Gymnasiekällare blir hostel

Gymnasiekällare blir hostel

Niclas Falkenstrand och Robin Schyllert på Stockholm Hostel öppnar hostel i källaren på före detta Sankt Görans gymnasium.

Från och med augusti 2017 utökar Stockholm Hostel sin rörelse med ytterligare ett budgethostel på Kungsholmen. Företaget kommer att hyra en källarlokal under Sankt Görans Gymnasium av Svenska Bostäder med ett kontrakt på tjugo år.

– Det finns en efterfrågan på budgetboende i centrala Stockholm. Vi tror på det här konceptet, säger Ola Wickman lokalchef på Svenska Bostäder.

Den 1000 kvadratmeter stora ytan ska rymma 22 lägenhetsliknande rum på mellan 30 till 50 kvadratmeter med eget badrum och pentry. Av dessa kommer sju rum ha fönster ut mot gatuplan. Svenska Bostäder ansvarar för renovering och ombyggnad av lokalen.

– Vi har inga kontakter inom fastighetsbranschen. Nu jobbar vi med proffs som kan byggnation utan och innan, det är en enorm tillfredställelse. Svenska Bostäder jobbar snabbt och vi litar på dem till hundra procent, säger Robin Schyllert på Stockholm Hostel.

Byggnaden i kvarteret Vallgossen är ett av landets främsta modernistiska byggnadsverk. Huset ritades av arkitekten Leonie “Lola” Geisendorf. “Lola” jobbade i den kände arkitekten Le Corbusiers funktionalistiska anda med råa material och konstruktioner i obehandlad betong. Huset invigdes redan 1961 som hushålls- och sömnadsskola för flickor. 1971 övergick skolan till gymnasieskola med praktisk profil. Hösten 2011 köptes byggnaden av Svenska Bostäder.

Sankt Görans Gymnasium på Kungsholmen byggs just nu om till 237 studentlägenheter med inflyttning terminstarten 2017.