Hem Okategoriserade “Ett mycket värdefullt tillskott”

“Ett mycket värdefullt tillskott”

Thomas Concrete Group stärker sin ledningsgrupp. Från och med den 9 januari kan Lennart Björnström kalla sig “CIO and Head of Business Development” för Thomas Concrete Group. Lennart Björnström kommer att ingå i koncernledningen och utgå från huvudkontoret på Södra vägen i Göteborg.

– Lennart är ett mycket värdefullt tillskott till vårt internationella team. Med hans erfarenhet, kunskap och positiva energi tar vi ytterligare steg framåt mot att stärka oss som grupp, säger Hans Karlander, vd och koncernchef på Thomas Concrete Group AB i ett pressmeddelande.

Nyförvärvets roll blir framförallt att leda koncernens strategiska IT-arbete samt att driva projekt för verksamhetsutveckling, som stärker Thomas Concrete Groups konkurrenskraft och effektivitet. Han kommer att ha ett nära samarbete med respektive dotterbolags VD och varje bolags IT avdelning.

– Vi får nu vidare möjligheter att utvecklas mot att bli bäst i vår bransch, säger Hans Karlander.

Lennart Björnström är civilingenjör och kommer närmast från SKF. Han har sedan tidigare erfarenhet inom IT och affärsutveckling från ett antal olika företag och branscher, bl a Atlas Copco, Nobel Biocare, Novartis och konsultföretaget Frontec.