Hem Okategoriserade Fristads och Backyard Babies i samarbete

Fristads och Backyard Babies i samarbete

Det ska bli mer rock and roll i branschen. Fristads Kansas, Europas största tillverkare av arbetskläder, har inlett ett samarbete med rockbandet Backyard Babies. Det innebär bland annat ett gemensamt deltagande i P3:s Musikhjälpen, exklusiva livespelningar och en ny klädkollektion.

– Det är ju knappast raketforskning att lista ut att människor som jobbar i Fristads Kansas arbetskläder även lyssnar mycket på rock n’ roll, punk och hårdrock. Vi kommer bland annat bidra med en specialdesignad Backyard Babies-kollektion. Folk vill ha snygga kläder som även är slitstarka. Normen mellan arbetskläder och vanliga kläder suddas ut och det har Fristads Kansas förstått, säger Dregen, gitarrist.

Efter snart 30 år som band, mängder av album och otaliga turnéer, är Backyard Babies kända inte bara för sin musik, utan också för att jobba hårt, inte minst i replokalen och på turné. Medlemmarna sköter dessutom mycket på egen hand när det t ex handlar om att bygga om studion. Men kopplingen till Fristads Kansas och yrkeskläder går djupare än så.

– På fritiden blir det även mycket fiske, hästar, meka med motorer och bygga om altaner. Tre av fyra i bandet är dessutom utbildade svetsare och plåtslagare. Ett samarbete måste vara trovärdigt och vi känner att vi limmar bra med Fristads Kansas säger Dregen.

Den 16:e december auktionerar Fristads Kansas ut Dregen och Nicke Borg som DJ:s för en kväll. Pengarna hjälper krigsdrabbade barn att få gå i skolan.

– Det är ett ändamål som både vi och Backyard Babies brinner för, säger Jonatan Andersson, Marknadsansvarig Sverige, på Fristads Kansas.

Vem ska få Johan Silfwerbrands pris 2021?

Loading ... Loading ...