Hem Hållbarhet NCC:s Loop Rocks prisat på CIO Awards

NCC:s Loop Rocks prisat på CIO Awards

Glada miner på NCC Industry. Från vänster: Jonas Stridh, chef digitala affärer, Jyri Salonen, affärsområdeschef, Anders Torell, digitaliserings- och affärsutvecklingschef.

Det blev NCC:s digitala plattform Loop Rocks som tog hem CIO Awards 2016 i kategorin årets hållbara projekt.

– Vi är stolta över att CIO Awards har valt ut Loop Rocks som vinnare för årets hållbara projekt. Vi bidrar till sänkta kostnader för alla i branschen samtidigt som vi minskar miljöpåverkan till följd av lägre koldioxidutsläpp samt andelen utvinning av nya massor, säger Jonas Stridh som är chef för digitala affärer på NCC Industry.

Priset delas ut till de som utan vinstsyfte bidragit till den digitala utvecklingen som förebild, innovatör och inspiratör. Loop Rocks är en öppen plattform för smartare och effektivare hantering av sten, jord och andra konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser, mellan företag och privatpersoner. Via en kostnadsfri mobilapp matchar NCC utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial genom att ”loopa” materialet direkt mellan byggarbetsplatserna.

Nomineringen från CIO Awards jury lyder: NCC:s Loop Rocks är ett tydligt exempel på hur digitala medel, med relativt små investeringar, kan få stor utväxling hållbarhetsmässigt. Loop Rocks effektiviserar hanteringen av överskottsmassor från byggen, och givet att var fjärde lastbil som kör i Stockholm idag transporterar sådana massor finns det stora värden att hämta hem. Sedan lanseringen i juni har NCC har redan förflyttat närmare en halv miljon ton sekundärmaterial i plattformen och länkat samman över 100 byggarbetsplatser runt om i Sverige.

– Det här är vår första digitala start-up. Med Loop Rocks tar vi nya positioner i ekosystemet och gör nya typer av affärer. Vi befinner oss på en ny spelplan, vilket även innebär nya typer av konkurrenter som till exempel Google, säger Anders Torell, chef för affärsutveckling och digitalisering på NCC Industry.

CIO Sweden är en IT-inriktad marknadskanal inom IDG-koncernen med månadstidning, webbplats, seminarier m.m.