Hem Okategoriserade ”Våra produkter grunden för samhällsutvecklingen”

”Våra produkter grunden för samhällsutvecklingen”

Giv Brantenberg tar över efter Gunnar Syvertsen och blir ny chef för HeidelbergCement Northern Europe.

– Med en omsättning på närmare sju miljarder kronor är den svenska delen av HeidelbergCement en av de största leverantörerna av byggmaterial i landet, säger Giv Brantenberg. Verksamheten inom Northern Europe har växt betydligt de senaste åren, bland annat genom etableringen av enheten Nordic Precast Group och förvärvet av ballastverksamheten Mibau – båda ledande aktörer inom affärsområdena Betongelement och Ballast, säger Giv Brantenberg.

Ansvarsområdet Northern Europe omfattar den globala byggmaterialkoncernen HeidelbergCements aktiviteter i Sverige, Norge, Danmark, Baltikum och Island. I Sverige representeras koncernen av företagen Abetong, Betongindustri, Cementa, Contiga, HeidelbergCement Miljö och Jehander. Kärnverksamheterna är cement, ballast och betong.

– Jag är stolt över att få leda den här verksamheten vidare. Våra produkter är grunden för samhällsutvecklingen och vår industri säkerställer långsiktiga investeringar och tryggar arbetstillfällen. Bara i Sverige har vi runt 1 600 medarbetare som visar stort engagemang för våra hållbara och goda lösningar.

Giv Brantenberg började i koncernen som trainee 1995 med en magisterexamen. Efter uppdrag i Afrika och Indien som Plant Manager och Technical Director återvände Giv till Northern Europe 2010. Två år senare slutförde han sin Executive Master of Business Administration in Strategic Management.

– Gunnar Syvertsen har gjort ett imponerande arbete med att bygga och stärka vår verksamhet under de 34 år han arbetat inom koncernen. Det har varit väldigt givande och lärorikt att jobba med Gunnar och vi är alla tacksamma för den insats han gjort inom HeidelbergCement, säger Jan Gånge, Finance Director HeidelbergCement Northern Europe.

Giv Brantenberg tillträder den 1 januari.