Hem Okategoriserade Ny vd för LKAB Berg & Betong

Ny vd för LKAB Berg & Betong

Från den 1 februari 2017 har LKAB:s dotterkoncern LKAB Berg & Betong en ny vd. Han heter Björn Koorem och kommer närmast från jobbet som platschef för Boliden Aitik. Han har tidigare varit ansvarig för anläggningsverksamheten i LKAB:s underjordsgruva i Malmberget och chef för Malmbergsgruvan.

— Björn har en lång och gedigen erfarenhet av relevanta områden och att leda stora verksamheter, och jag ser fram emot att välkomna honom till verksamheten. Sammantaget bidrar detta till att verksamheten inom LKAB Berg & Betong kan utvecklas vidare, säger Åsa Sundqvist, direktör för Verksamhetssupport & Affärsutveckling inom LKAB.

LKAB Berg & Betong är tillsammans med dotterbolagen LKAB Mekaniska och LKAB Kimit en ledande koncern med fullservicelösningar för gruv- och anläggningsindustrin, med cirka 200 anställda. LKAB Berg & Betong ansvarar för betongtillverkning, krossning och förädling av gråberg- och mineralprodukter, bergförstärkning samt olika borr- och sprängtjänster ovan och under jord.

— Jag känner stor respekt och ödmjukhet för människorna och kompetensen inom LKAB Berg & Betong. Jag har en lång relation till LKAB Berg & Betong, då kallat KGS, men då som kund till KGS och LKAB KIMIT:s produkter och tjänster, säger Björn Koorem.

Verksamheten är koncentrerad till Malmfälten men marknadsområdet sträcker sig över hela Sverige och övriga Norden.