Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Facebooks topplista!

Måndagsbloggen: Facebooks topplista!

Roger Andersson
Roger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

Årets sista blogg tänkte jag ägna åt Facebook. Visst är det ett fantastiskt media? Man får så många vänner som man får veta så mycket om. Många träffar jag nästan aldrig, många har jag aldrig träffat. Men jag vet rätt mycket om dem ändå. Här kommer min fem-i-topplista på dem som profilerar sig bäst.

5. Stefan Wallmark. Jobbar på Combimix och bor i Knivsta, den lilla kommunen utanför Uppsala som vill klara sig själv och fylls med radhus och övre medelklassfamiljer som har råd att bo mot Stockholmshållet. Idyllen där pendeltåget stannar och där man enkelt tar bilen in till Uppsala och handlar. Där bor Stefan och dricker alltid torsdagsvin. Torsdagsvinet är inte vilket vin som helst, det är aldrig lådvin, det är mer än så. Det är en konst.

4. Tomas Ängshammar. Den gamle Byggindustrijournalisten som flydde till Gotland och gjorde en Forrest Gump. Lite lönnfet och osportig började han springa. Och springa. Och han fortsatte och i takt med åldern och de flyende kilona så kommer personliga rekorden och nu är han en bit under 40 minuter på milen.

3. Ulrika Olofsdotter Törnblom. Pumpmaskinist på Thomas Betong, bor i Katrineholm. Just nu går hon i väntans tider, det sparkas och spys, men det pumpas en hel del betong mellan varven. Lycka till med nya barnet!

2. Åsa Karlström. Betongbilschaufför på Betonglarsson. Flitig hobbygjutare och bajenfan. Vill man vara med i betongens verklighet då ska man följa Åsa och hennes bilder från betongbilen i motljus, medljus, soluppgång och trafikkaos.

1. Magnus Wiberg. Hockeyveteranen som gett ”en kall” ett ansikte. Bor utanför Sala, jobbar på Combimix, far runt i landet, men hamnar alltid till slut framför travet på TV:n med sin kalla flaska och sina glada hockeyminnen. Tänk att ett mål kan betyda så mycket…