Hem Hållbarhet Veidekke satsar på Sverige – med hyresrätter

Veidekke satsar på Sverige – med hyresrätter

Veidekke Bostad ska bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare. Nyligen lanserades ett nytt koncept för småhus och nu utvidgas erbjudandet med hyresrätter.

– Satsningen på hyresrätter går i linje med vår vilja att bidra till utvecklingen av hållbara och jämställda områden och städer, genom att erbjuda marknaden ett brett utbud vad gäller upplåtelseformer, boendetyper och prisklasser, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

Företagets bostadsverksamhet växer rejält med runt 1800 bostäder i produktion och runt 1000 sålda bostäder om året. I ett första skede avser Veidekke Bostad att bygga upp ett fastighetsbestånd i storleksordningen 2 mdr i och runt de tre storstadsregionerna Stockholm/Mälardalen, Göteborg och Skåne.

Hyresbostäderna kommer att ha hållbarhet i fokus och byggas enligt Veidekke MAX, Veidekkes egenutvecklade byggkoncept. Etableringen sker i samarbete med Catella i syfte att erbjuda externa finansiärer att investera i bolaget.