Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Finska fiaskot!

Måndagsbloggen: Finska fiaskot!

Roger Andersson
Roger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

Idag ska jag lämna över nästa nummer till vår art director Jenny Almersdotter. Det heter så, lämna över, hon får artiklar och bilder och så börjar det gedigna arbetet med att placerar ut det över sidorna så det blir snyggt, läsvänligt och världsklass. Är man Årets Facktidskrift så krävs lite mer.

En sak som kommer redas ut är det finska fiaskot. Då menar jag inte finnarnas usla insats i Ishockey-VM för juniorer. Nej, jag menar betongfiaskot. Det visar sig nämligen att de är lika dåliga på att mixa en betongblandning med rätt proportioner som de är att sätta rätt hockeyspelare på rätt plats.

Hur kan betong levereras av så dålig kvalitet att byggnader och broar får rivas och byggas om? Var ligger felet? Var brister kontrollerna? Kan det hända i Sverige? Angeläget och intressant.

Happy Monday!