Hem Okategoriserade “Nya koncept har mottagits väl”

“Nya koncept har mottagits väl”

Finjas vd Gull-Britt Jonasson räknar med att nyanställa runt 25 personer under året. Betongleverantörens stomsystem har blivit en storsäljare och antalet skift i produktionen måste bli fler.

– Företagets nya koncept har mottagits väl av marknaden och nu vill vi ta dem ett steg vidare och även höja produktiviteten, säger Gull-Britt Jonasson till Norra Skåne.

För ett drygt år sedan skrev Finja ett avtal med Ikano om att bygga 3000 lägenheter i främst Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen. Det innebär att Finja Prefab ökar årsomsättningen till över miljarden samtidigt som fabriken i Hässleholm får en volymökning på drygt 25 procent.
För att klara orden krävdes en ny traversbyggnad och flera nyanställningar. Framgångarna med ett stomsystem för flerfamiljsbostäder och ett mursystem för villor och radhus håller avdelningarna för både prefab och betong fullt sysselsatta.

– Vi måste i första hand ta hand om de order vi har från flera byggföretag, säger Gull-Britt Jonasson.

Samtidigt genomförs satsningar på utveckling, IT och produktionspersonal under året. Bland annat kommer systemutvecklare, maskinoperatörer och produktionsledare att rekryteras.