Hem Okategoriserade “Vi vill ta steget fullt ut och synas mer”

“Vi vill ta steget fullt ut och synas mer”

Thomas Persson arbetar med försäljning och teknisk support på Peikko.

Betongklubben har fått ännu en ny medlem när Peikko gjorde entré lagom till årsskiftet. Peikko erbjuder infästningsteknik för betongkonstruktioner och samverkansbalkar för tunna bjälklagskonstruktioner.

Företaget har kontor i över 30 länder och på svenska huvudkontoret i Norrköping nådde betong.se en glad Thomas Persson, som arbetar med försäljning och teknisk support.

Hej Thomas – och välkomna in i Betongklubben! Varför valde ni att gå med i år?

– Tack! Ja, Peikko har ju funnits med i många år med annonser i tidningen och på Betonggalan, men inte tagit steget fullt ut. Nu bestämde vi att detta är vår marknad, våra kunder. Betongklubben är ett väldigt bra sätt att synas. Vi är riktigt taggade för detta.

Vad är er relation till Tidskriften Betong?

– Vi tycker om Tidskriften Betong, ni gör ett bra jobb och är en facktidning som inte är så traditionell, som vågar sticka ut. Vi gillar det lite provokativa och annorlunda konceptet med Betonggalan, det är kul att det händer så mycket kring den.

Vad hoppas ni få ut av ert medlemskap?

– En ökad tydlighet för Peikko. Vi har varit ganska dåliga på att synas, alla vet inte vilka vi är. Det är lätt att man blir som Katten Gustaf: Fet, lat och nöjd, haha. Vi vill tala om för branschen att vi finns. Nya generationer kommer nu, man kan inte bara sitta stilla eller dutta med små marknadsföringsåtgärder. Det är så lätt att bli ifrånsprungen.

Vad har betongbranschen för utmaningar framöver tycker du?

– Hela branschen behöver få mer självinsikt och bli mer självkritiska. Kan vi bli bättre, bete oss annorlunda, hitta nya produkter? Vi behöver titta på hur vi själva gör och agerar, inte så mycket på hur andra agerar. Nu har vi till exempel ett stort inflöde av utländska aktörer på marknaden som hjälper till att bygga Sverige. Det skapar en ny situation som vi behöver förhålla oss till.

Ni har ju varit självskrivna på Betonggalan i flera år – hur ser en drömbetonggala ut i dina ögon?

– Det skulle vara en väldigt stor anstormning av föreskrivande led; konstruktörer och traditionella byggföretag, inte bara prefabsystem. Vi vill ha NCC, Skanska och Peab med, de har ett väldigt intressant kundsegment. Drömmen är även en Betonggala med ännu fler vetgiriga studenter!


Carina Tyskbo