Hem Hållbarhet “Försöker alltid optimera logistikkedjan”

“Försöker alltid optimera logistikkedjan”

Cemex fabrik i Broceni.

En ny cementfabrik ska ge Cemex snabbare och bättre leveranser. Stockholm- och Mälardalsregionen kommer att få sin cement levererad från Lettland i stället för Tyskland.

– Vi försöker alltid optimera logistikkedjan och skapa snabbare och bättre leveranser ut till våra kunder, säger Tomasz Borowiec, vd på Cemex, i ett pressmeddelande.

Cemex i Sverige har tidigare fått all leverans från den tyska fabriken Rüdersdorf. För att kunna säkerställa framtida behov kommer fortsättningsvis även Cemex lettiska fabrik Broceni att nyttjas.

– Vi har redan i dag ett stort tryck på våra terminaler. Vi har gjort den här satsningen för att öka leveranssäkerheten i mellanregionen, säger Tomasz Borowiec.

Fabriken i Broceni är en av Europas mest moderna anläggningar, vilket bland annat innebär att de använder alternativt bränsle i förbränningsprocessen för att minska miljöbelastningen.

– Vi arbetar ständigt för en minskad miljöbelastning och en av punkterna där vi ser att vi kan göra skillnad är i förbränningsprocessen. I dag är andelen alternativa bränslen uppe i 76 procent i Brocenifabriken, säger Tomasz Borowiec.