Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Mot Norrköping!

Måndagsbloggen: Mot Norrköping!

Roger Andersson
Roger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

Sitter just nu på ett tåg mot Norrköping. Ett snabbtåg. Det stannar inte i Knivsta och spar därmed lite tid. Det är dock försenat en kvart och tiden vi sparade i Knivsta är uppäten. Och lite till.

Jag är så fascinerad att SJ:s preliminära tider alltid är åt fel håll. Preliminär tid 7.13 är alltid 7.17, 7.18 eller 7.19. Aldrig 7.11. Aldrig. Men man vågar inte chansa och står där och fryser redan 7.07 för tiden är ju preliminär. Usch!

Ni kanske undrar vad jag ska göra i Norrköping? Det är inte Sirius mot Peking på Parken. Det dröjer några månader och några plusgrader till innan Allsvenskan börjar och bollarna rullar. Jag hoppas Sirius inte floppar. Och skämmer ut oss. De har inte organisationen för att vara ett allsvenskt lag, möjligen truppen. Men man ska aldrig be om ursäkt, bara göra sitt bästa.

I Norrköping ska jag hälsa på Linotol, grabbarna som gjuter betonggolv. Några tjejer finns det också, men mest män. Linotol var en av våra större sponsorer på Betonggalan senast och nu ska jag träffa dem live och berätta mer. Om 2017, Betongklubben och Betonggalan.

Det måste göras ansikte mot ansikte. Vi gör helt enkelt så bra saker att det inte räcker med tecken i ett mejl. Det måste till gester och charm. Betongklubben har rekordmånga medlemmar i år. Ni ser. Det lönar sig.

I helgen köpte jag Viaplay för att se Zlatans sista ljuva år. Han är en märklig man. Han byter toppklubbar, toppligor, toppkamrater, men gör alltid mål. Nu leder han skytteligan i Premier League. Det är ett stycke historia som skrivs. Kaxigt, självcentrerat men otroligt. Helena står ändå ut med honom år efter år, så något känsligt måste finnas där. Något bakom masken.

Zlatan är Zlatan, anpassa dig eller så blir det motorvägen. Men i ett förhållande håller inte det. Kompromisser, halva vägen. Även för Zlatan, antar jag. Hoppas jag. För Helenas skull.