Hem Okategoriserade Med sikte på Sverige

Med sikte på Sverige

Betonmasts vd Jörgen Evensen blir koncernchef för BetonmastHæhre.

Betonmast och Hæhre Isachsen slås samman och tar sikte på den svenska marknaden. Det norska bygg- och anläggningssbolaget BetonmastHæhre får en förväntad årsomsättning på omkring nio miljarder norska kronor efter sammanslagningen.

– Det är en offensiv satsning som underlättar för ökad tillväxt och lönsamhet, säger koncernchefen Jørgen Evensen, i ett pressmeddelande.

BetonmastHæhre kommer att utöka verksamheten i Sverige. En etablering i Göteborg finns redan genom Betonmast Sverige AB som omsatte närmare 400 miljoner svenska kronor förra året och nu står Stockholm står på tur.

– När vi nu redovisar vårt tredje verksamhetsår i Sverige gör vi det med styrkan i att vara väl etablerade i Göteborgsregionen och att även ha startat vår byggverksamhet i Stockholm. Vi vill mycket och vi satsar från ett solitt fundament, säger Mattias Gustafson, vd på Betonmast Sverige till Byggvärlden.

Nya medarbetare är redan under rekrytering och det handlar främst om tjänstemän som ska kunna ta hem projekt och genomföra dem.

– Vi är en totalentreprenör. Verksamheten kretsar kring projekten och samverkan med kunden, säger Mattias Gustafson.

Betonmast har byggt bostäder, skolor och offentliga byggnader medan Hæhre Isachen specialiserat sig på vägbyggen och anläggningsarbeten. Efter fusionen blir BetonmastHæhre Norges femsta största bolag bakom Veidekke, AF Gruppen, Skanska Norge och NCC Construction inom bygg och anläggning.

– Tillsammans vill vi skapa ett av Norges största och mest kompletta koncerner inom bygg, anläggning och egendomsutveckling, säger Jörgen Evensen.