Hem Okategoriserade Modern Betong snabbast i Sverige

Modern Betong snabbast i Sverige

Allt för sjön-mässan går av stapeln 3-12 mars i Älvsjö och Sveriges snabbaste båt är på plats. Kanske har många båtentusiaster redan sett Modern Betong-båten bränna förbi sina medtävlare i Poker Run. 

mbbat
Foto: Modern Betong.

– Det är intressant att se när alla båtar pressas till sitt max och hur de beter sig i olika vattenförhållanden. Vår båt går upp till 105 knop och det är Sveriges snabbaste. Vi har åkt i 102 knop med sex personer i båten, säger Carl-Fredrik Söderberg som äger Modern Betong.

Poker Run är en båttävling med startar i centrala Stockholm. De tävlande får ett spelkort på varje stoppställe och fem bästa händerna gör sedan upp i poker på kvällen.

– Vi har aldrig varit en av de fem som får vara med och spela poker. Förra året hittade jag något kort dagen efter i en springa vid högtalaren så vi kanske inte har superkoll på korten heller. Vi är mest med för att det är kul att se andra båtar och den trevliga stämningen, säger Carl-Fredrik Söderberg.