Hem Okategoriserade Spännande år väntar Linotol

Spännande år väntar Linotol

 2017 ser ut att bli ett av de mest spännande åren i Linotol AB:s historia. Och företaget, som också är Betongklubbens senaste medlem, fortsätter att satsa offensivt.

− Nyrekryteringen kommer fortsätta, i och med de stora planer vi har det här året, säger koncernens vd Michael Larsson i ett pressmeddelande.

Linotol, som har anor från 1929 växte kraftigt under 2016. Företaget anställde 35 nya medarbetare och sysselsätter i början av det här året 150 personer på årsbasis. När 2017 startade hade Linotol en rekordstor orderstock, på cirka 200 miljoner kronor.

Nästa stora satsning är ett nytt kontor och nya lagerlokaler på Händelö i Norrköping, intill det nuvarande nybyggda servicekontoret. Det blir en expansion på 1 600 kvadratmeter som beräknas vara klar under hösten 2017 och möjliggör att Linotol kan fortsätta expansionen i Norden enligt plan.

– I samband med nybyggnationen skapar vi också ett nytt showroom där våra produkter och olika golvlösningar kan upplevas. Det kommer bli ett inspirerande och kunskapsgivande stort rum där våra ingenjörer och specialister tillsammans med kunden samtalar och diskuterar bästa golvlösningen, säger Linotols marknadschef Pether Skoglund.

Linotol finns i Norrköping, Malmö, Göteborg, Stockholm och i Middelfart i Danmark.

− Linotol A/S i Danmark fick en flygande start under 2016 och har fortsatt vara mycket framgångsrikt, med kraftig tillväxt planerad under 2017. Planen på att etablera oss i Norge fortskrider också, poängterar Michael Larsson.

Linotol prisades under 2016, av affärstidningen Dagens Industri, som ett av landets snabbast växande, och Linotol vill också fortsätta att växa även utanför Sverige.