Hem Okategoriserade “Med en funktionsgaranti bör valet bli enklare”

“Med en funktionsgaranti bör valet bli enklare”

Weber har fyra certifierade putssystem som är verifierade utav SP enligt (SP Certifieringsregel 021). Dessa fasadsystem går att P-märka. Serporocsystemet är uppbyggt på mineralull och traditionell KC-baserad puts om ca 20 mm.

Weber skriver i ett pressmeddelande att de tar funktionsansvar för fasader renoverade med Serporoc.

– Våra certifierade fasadentreprenörer investerar mycket tid och på så vis pengar i att utbilda sig via vår utbildningsverksamhet på Weberinstitutet. Vi vet att de har kunskapen för att utföra ett professionellt jobb, säger Stefan Kanda, konceptchef på Weber.

Enligt pressmeddelandet var Weber först på marknaden med ett tioårigt funktionsansvar för det p-märkta fasadsystemet Serporoc 2015. Nu utökas ansvaret till att även gälla fasader renoverade med Serporoc. Det innebär att Weber tar ansvar för systemet i tio år efter renoveringen.

– Med en entreprenör som har gedigen kunskap om våra system får slutkunden en snygg, hållbar och trygg fasad. Med en funktionsgaranti på det bör valet bli enklare för kunden, säger Stefan Kanda.

Webers Serporoc är ett fasadsystem som funnits på marknaden i 40 år. Ansvaret utökas nu till att även gälla fasader renoverade med Serporoc på konstruktioner som Leca Block, lättklinkerelement, betong, tegel och lättbetong.