Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Det här är Betongklubben!

Måndagsbloggen: Det här är Betongklubben!

Roger Andersson
Roger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

När Swerock gick med i Betongklubben förra veckan blev det nytt rekord: 15 medlemmar. I och för sig var 14 företag också rekord, men 15 var faktiskt det mål som sattes upp för klubben när den startades. Och nu är vi där.

För mig är det enormt roligt. Betongklubben är min klubb, gjord för företagen och för att företagen ska kunna utnyttja vårt varumärke och det vi gör för att själva nå ut till sina kunder. Vi gör det tillsammans. Lite bättre tillsammans.

Nu skrev jag att Betongklubben är min klubb och någon kanske tänker: ”Åh, nej! Nu byter den namn till Rogerklubben!” Men tanken har inte ens slagit mig. Förrän nu…

Betongklubben har även en potential att bli 20 medlemmar. Fyra företag har genom åren lämnat klubben, dem vill jag ha tillbaka. Ni vet vilka ni är. Och jag har span på åtminstone ett företag som självklart ska komma med. Ni vet dock inte vilka ni är. Än.

Jag tänkte kort presentera våra medlemmar nu. Ur mitt perspektiv, med mina ord. Det blir bättre än deras egna byråslogans. Jag tar er i bokstavsordning.

BASF
Med småbarnspappan Sven Tituson i spetsen, massa kunnande i botten och med Master Builders Solutions som begrepp är de kompisar till oss. Sponsrar även Årets Miljöpris på Betonggalan.

Betongindustri
Har varit medlem sen begynnelsen. Lite doldisar i Heidelbergkoncernens skugga, men mer och mer engagerade. Tror de snäppar upp i år och går stort på Betonggalan.

Cementa
Vad säger man? Alltid där. Alltid med. Vår största kund, huvudsponsorer på Betonggalan. Med lite smartness skulle vi kunna göra mycket mer. Ge mig bara lite tid.

Cemex
Med mexikanska cementtillverkarna har vi nästan 100 procent av cementmarknaden i Sverige med oss. Baserade i Skåne, gemytliga, lite lågmälda men kräver mycket av oss. Det ska vi leva upp till.

GCP
Grace blev GCP, men Sales Manager Per Davoust är alltid Per Davoust. Långt förhållande, starka band. Som inte blev svagare direkt med sympatiske Mikael Delhammar i teamet.

Kingspan Insulation
Med drivne försäljningschefen Kenneth Finnäs och coola hashttaggen #vägragammaldagsisolering satsar de framåt och uppåt. Vi är med på resan och det ska bli väldigt kul.

Kynningsruds Prefab
Duktiga på att marknadsföra Betonggalan och kommer alltid mangrant. Det knakar i fabriken och i orderböckerna, och nya vd:n Nicklas Jarl knakar nog i fogarna. Visar att Betongklubben är viktig för prefabindustrin och är därför viktiga för oss.

Linotol
Golvtillverkare som under vd:n Michael Larsson expanderar och satsar stort på marknadsföring med nya marknadschefen Pether Skoglund, hämtad från eventbranschen. Nya i Betongklubben, vill ha mycket av oss, men ger mycket tillbaka. Betonggalan i år ska bli bättre än någonsin, eller hur Linotol?

Modern Betong
Söderbergarna, med grundaren Dick och sonen Carl-Fredrik som nuvarande vd, har alltid gillat fart. Händer det något så vill de vara med. Betongbranschen ska vara fräsig, modern, och när vi satsar så är de med. Vi borde göra mer ihop.

Peikko
Norrköpingsbaserat, fast finskt i grunden. Kompletterar betongen med infästningar av alla slag. När Raimo Lehtinen blev ny vd fick våra gamla vänner Gösta Pehrsson och Thomas Persson äntligen som de ville: gå med i Betongklubben…

Reckli
Matriser som ger betongen liv. Bakom varumärket står Elvefors Marketing, ett familjeföretag som vi länge tyckt om. Pappa Bertil startade och syskonen Kristian och Katarina tog vid. Vill mycket, vi kommer se mer av dem.

Sika
Har lagt beslag på vår baksida på tidningen och är ständig medlem. Hoppas vi. Göt mustascher på senaste Betonggalan. Vad hittar ni på i år?

Sto Scandinavia
Sven Olsson och Helena Wälivaara, starka band. Påhittiga, framåt, personliga. Fyller 30 år i år. Alltså Sto, Sven och Helena måste vara mycket yngre än så. Det blir ett kul år.

Strängbetong
Stora, duktiga, supportande. Henrik Vinell driver oss framåt med konstruktiv kritik, Fredrik Holst driver hela branschen framåt som ordförande i Svensk Betong och Filip Sten driver Strängbetong framåt med nya produkter. Borde kanske utnyttja våra kanaler ännu bättre. Vad kommer ni göra på Betonggalan i år?

Swerock
Äntligen! Det behövdes en ny vd, Håkan Wifvesson, för att Lars-Olof Persson, Akin Barin, Anders Åhlin och alla våra andra vänner på Swerock skulle få igenom vad alla andra fattat för länge sen: Syns man inte i Betongklubben så finns man inte! Nu rockar vi.