Hem Okategoriserade “Dags att ta nästa steg”

“Dags att ta nästa steg”

Benders i Uddevalla.

Drygt ett år efter starten av Benders Byggsystem läggs nu Uddevalla till som tillverkningsort. Sedan tidigare är fabriken i Strängnäs igång liksom trapptillverkningen i Norberg. Enligt planerna ska fabriken i Uddevalla vara klar för tillverkning av stomkomponenter i betong nästa år.

– Efter förvärvet av Norbergstrappan var det dags för Benders Byggsystem att ta nästa steg och dessutom börja fylla vår fabrik i Uddevalla med egen produktion. Tillfället kunde inte bli bättre då marknaden är i stort behov av prefabricerade betongelement, säger Benders Byggsystems vd Magnus Odhagen.

Rekryteringen av produktionspersonal och produktionsledare är igång precis som byggnationen av blandarstation och inköp av traverser och gjutbord. Lokalerna kommer att fyllas på med maskiner och utrustning successivt.

– Vi får till en början bra hjälp från diverse avdelningar inom koncernen men vår förhoppning är att vi relativt snart ska vara en väl fungerande enhet med egen projektledning, egna konstruktörer och säljorganisation i tätt samarbete med de andra enheterna i Norberg, Stockholm och Strängnäs, säger Niklas Jonsson, regionchef för Byggsystem Väst.

Benders koncern-vd Ove Bender ser möjligheter att kunna exporter produkter från Uddevalla:

– Våra logistiklösningar med tåg och båttransport från egen kaj skapar förutsättningar för det. Det är en spännande tid vi står inför.