Hem Hållbarhet “Vill bygga för ett hållbart samhälle”

“Vill bygga för ett hållbart samhälle”

Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

NCC och energibolaget E.ON är överens om att om att bygga en ny kraftvärmeanläggning vid Högbytorp i Upplands-Bro. Anläggningen ska utgöra en del av en kretsloppsanläggning och det totala ordervärdet uppgår till 750 MSEK.

– Med investeringen vid Högbytorp kan vi möta behovet av hållbart producerad energi från en växande Stockholmsregion och bidra till att utveckla Upplands-Bro kommun, säger Stefan Håkansson, tf. vd för Customer Solutions och Sverigechef på E.ON.

Projektet genomförs i partnering, en samarbetsform med en öppen dialog.

– På NCC vill vi vara med och bygga för ett hållbart samhälle. Anläggningen i Upplands-Bro blir framtidens kretsloppsanläggning och vi är glada att E.ON har valt NCC som samarbetspartner för att genomföra mark- och byggentreprenaden för projektet , säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

Uppdraget omfattar mark-, betong- och anläggningsarbeten samt bygg- och installationsarbeten i samband med nybyggnad av kraftvärmeanläggningen. Dessutom tillkommer markarbeten för en biogasanläggning. Anläggningarna ska producera både el, fjärrvärme och biogas.

Det totala ordervärdet registeras under första kvartalet 2017 med 70 procent i affärsområdet NCC Infrastructure och 30 procent i affärsområdet Building.