Hem Okategoriserade Tre miljoner liter betong säkrar tacosleveransen

Tre miljoner liter betong säkrar tacosleveransen

Santa Maria har öppnat sitt nya sitt nya distributionscenter i Kungsbacka. Det nya lagret tar upp lika mycket plan som sex fotbollsplaner och har kostat 350 miljoner kronor. Tre miljoner liter betong, eller 3 000 kubikmeter, gick åt innan om- och tillbyggnaden var kvar.

– Det här har varit ett långt och tufft projekt. Vi har renoverat, byggt nytt, flyttat ut från tre gamla lagerlokaler och in här. Samtidigt har medarbetarna haft uppgiften att sköta ”business as usual”, säger Johan Sundelin, chef för koncernens World Foods & Flavouring-division.

Lagret, som nu ska förse hela Europa med kryddor och andra produkter för bland annat tacos, är 33 000 kvadratmeter stort. Sedan tidigare fanns redan tre lager för Santa Marias färdigprodukter i Kungsbacka, men med tiden krävde svenskarnas aldrig sinande taco-konsumtion större ytor. Nu är allt samlat allt under ett tak, med plats för 30 000 pallar.

– Kungsbacka ligger geografiskt fördelaktigt placerat för vår verksamhet och vi upplever samarbetet med både kommunen och näringslivsrepresentanter här som mycket gott. Det känns roligt att kunna visa att vi satsar långsiktigt och tryggar arbetstillfällen i kommunen även fortsättningsvis, säger Johan Sundelin.

Om- och tillbyggnaden av Santa Marias nya distributionscenter inleddes i november 2015. Ett år senare hade projektet resulterat i 12 000 kvadratmeters nybyggnation och en renoverad lageryta på cirka 21 000 kvadratmeter. Då hade 1000 pålar satts i marken och tre miljoner liter betong blandats. I januari 2017 kunde alla utleveranser till kund göras från det nu officiellt invigda distributionscentret.