Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Veckans fem bästa!

Måndagsbloggen: Veckans fem bästa!

Roger Andersson
Roger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

Sportlovet är över och nu växlar vi upp. Den här veckan är fullspäckad. Jag listar de fem viktigaste händelserna.

5. Tidskriften Betong nr 2
Idag är det dags att börja formge nr 2. Art director Jenny Almersdotter kommer till Storgatan 19 i Stockholm och vi diskuterar bildval, illustrationer och annat. Förbifart Stockholm får många sidor men även digitaliseringen i byggbranschen. Späckat nummer, brukar man försöka beskriva det som. Kanske rätt bra, egentligen.

4. ByggOpus
På torsdag är det utdelning av ByggOpus, tidningen Byggindustrins pris till bästa examensarbete. Jag har två favoriter: ”Uttorkning av betongprover” skrivet av Henrik Frifelt och Wille Larsson på Karlstads Universitet och så Mi von Ahn på Umeå Universitet som skriver om ”Livscykelanalys med fokus på energianvändning under tillverkningsfasen – en jämförelse mellan Stommaterial”.

3. Wild at Palate
Air Baltic bjuder in till Odengatan 5 i Stockholm och ska visa varför Lettland är värt att besöka. De bjuder även på lettiska specialiteter. Får se om det finns några sevärdheter i betong i Riga. Då åker jag direkt.

2. Betongens form
På fredag spelar jag in nästa program av podcasten Betongmaffian. Tillsammans med de tunga och prisbelönta arkitekterna Inga Varg och Henrik Rundquist ska vi försöka reda ut betongens form. Med bara ljud. Önska oss lycka till!

1. Einar Mattsson och Peter Eriksson
På torsdag firar Einar Mattsson sin första gjutning i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm med att bjuda in bostadsminister Peter Eriksson som ska sätta sina handavtryck i betongen. Bra initiativ. Peter behöver jordnära kunskaper om betong. Hoppas han blir fast. Alltså symboliskt.