Hem Okategoriserade Porslinskvarter inleds med betongbänk

Porslinskvarter inleds med betongbänk

Under tisdagen den 7 mars tas det första spadtaget för Porslinskvarteren i Gustavsberg. Det genomförs tillsammans med elever från Värmdö Tekniska Gymnasium som har konstruerat och byggt gjutformen till en utomhusbänk i betong. Bänken kommer gjutas under det första spadtaget för att senare placeras på en av innergårdarna i Porslinskvarteret.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och de här lägenheterna blir ett viktigt tillskott på hyresmarknaden i Värmdö kommun. Jag är glad för alla nya bostäder som kommer till, oavsett upplåtelseform, men framför allt mindre hyresrätter har länge efterfrågats av våra ungdomar, säger Deshira Flankör (m), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

Porslinskvarteren, kv Handfatet.

Riksbyggen uppför 119 hyresrätter fördelade på kvarteren Badkaret och Handfatet. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter. Byggnads och Kommunal kommer att bli delägare i fastigheterna som utvecklas och förvaltas av Riksbyggen. Elever från Värmdö Tekniska Gymnasium kommer att erbjudas praktikplats under bygget.

– Det är glädjande att Riksbyggen som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till fler hyresrätter byggs både i Gustavsberg och på ett antal andra orter runt om i landet. Riksbyggen inledde sin satsning på att bygga hyresrätter för lite drygt två år sedan för att svara upp mot de stora behov som finns på bostadsmarknaden, säger Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads och ordförande i Riksbyggen.

För att uppmärksamma platsens historia med en porslinsfabrik kommer Lisa Larsson välkända porslinsfigurer i relief att installeras i varje trappuppgång. Inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.