Hem Okategoriserade Fortsatt ökning av jobben i byggbranschen

Fortsatt ökning av jobben i byggbranschen

Enligt Byggarbetsgivarnas bedömning kommer sysselsättningen att öka ytterligare under det kommande kvartalet. Sysselsättningstrenden, +8 procent för byggbranschen, pekar på en aktiv arbetsmarknad och innebär en ökning med fyra procentenheter jämfört med förra kvartalet och med samma kvartal för ett år sedan. Sysselsättningstrenden för riket är +2 procent.

– Byggbranschen är en viktig pusselbit i svensk ekonomi och att byggarbetsgivarna tror på ökad sysselsättning är därför glädjande, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

Globalt har det skett få förändringar jämfört med inledningen på 2017.

– Många företag tycks ligga kvar med nuvarande arbetsstyrka och bevaka vad som händer i omvärlden för att snabbt kunna ställa om beroende på vilka förändringar som kommer på den globala arenan, säger Lars Forseth.

ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer (ManpowerGroup Employment Outlook Survey) har funnits i Sverige i snart 14 år och mäter framtida sysselsättning globalt, det vill säga hur arbetsgivare bedömer det kommande kvartalet. Undersökningen baseras på intervjuer med över 58 000 arbetsgivare inom näringsliv och offentlig sektor i 43 länder. I Sverige har 751 intervjuer genomförts.