Hem Okategoriserade Ny programvara för byggbranschen

Ny programvara för byggbranschen

Trimble har presenterat nya versioner av sina programvaror för byggnadskonstruktion-, tillverkning- och konstruktionsteam: Tekla Structures 2017, Tekla Structural Designer 2017 och Tekla Tedds 2017.

– I den nya programvaran finns flera helt nya verktyg och möjligheter till automatisering som ger användarna utrymme att samarbeta med intressenter i projektet för att se till att hela teamet är i fas, säger Ville Rousu, produktutvecklingschef på Trimble Solutions i ett pressmeddelande

Enligt Trimble ger BIM-programvaran i den nya versionen av Tekla Structures mer kontroll över direkta ändringar, så att korrekta konstruktionsmodeller ska kunna skapas snabbare och enklare. Den innehåller en snabbare Organizer för att hitta och åtgärda delar, samt förbättrade verktyg för direkt informationsrapportering. Tekla Structural Designer 2017 innehåller nya funktioner och förbättringar med fokus på produktivitet inom A&D-arbetsflödet som ska underlätta arbetsflödet vid design av stål- och betongkonstruktion enligt gällande normer.

I 2017-versionen AB Tekla Tedds Trimble har ett antal nya beräkningar och förbättringar av befintliga beräkningar för olika designkoder lagts till. Med Tekla Tedds kan användarna ersätta omständliga manuella beräkningar och kalkylblad med professionella och konsekventa data i designprocessen.

– I de nya Tekla-versionerna har vi fokuserat på förbättrade kommunikations- och modelleringsmetoder eftersom detta är direkt kopplat till produktiviteten för kärnverksamhet inom stora arbetsgrupper och projekt, säger Ville Rousu.