Hem Okategoriserade “Vi vill fokusera på kärnverksamheten”

“Vi vill fokusera på kärnverksamheten”

Kewab, som har 50 års erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen, säljer sin betongverksamhet till Thomas Betong. Genom förvärvet av två betongfabriker i Karlstad utökar Thomas Betong sitt fabriksnätverk och kan effektivisera sin produktion och logistik i Värmland.

– Karlstad ligger nära vårt hjärta och har stark koppling till vårt arv eftersom det är här förtagets historia började för drygt 60 år sedan. Vi är ett oberoende, familjeägt svenskt företag, med starkt entreprenörskap och lokal närvaro, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

Överlåtelse och övertagande av betongfabrikerna är planerad till 3:e april. Kewab, som står för Kenneth Wahlström AB, ska i stället utveckla  andra affärsområden inom Anläggning, Transport, Bostad, Elkraft och Rental.

– Vi har haft en fantastisk utveckling sedan vi startade betongproduktion 2011, men nu när vi vill fokusera på kärnverksamheten är det ett naturligt val för oss att sälja vår betongverksamhet till Thomas Betong. De har alla förutsättningar att utveckla betongmarknaden i Värmland, säger Fredrik Larsson, vd på Kewab.