Hem Okategoriserade ”Nu lämnar jag över stafettpinnen”

”Nu lämnar jag över stafettpinnen”

Ola Månsson lämnar sin vd-roll. Foto: Rosie Alm.

Sveriges Byggindustriers styrelse och vd Ola Månsson har olika åsikter om det omfattande förändringsarbete som bedrivs inom organisationen. Nu väljer Ola Månsson att tacka för sig.

– Jag är stolt över det arbete som vi tillsammans har åstadkommit i Sveriges Byggindustrier under mina sex år som vd. Idag har vi en byggbransch som går på högvarv, som är attraktivare och sundare än någonsin och där antalet arbetsplatsolyckor har minskat. Här har vi som branschorganisation haft en viktig roll. Det senaste året har vi lagt mycket kraft och tid på att utveckla Sveriges Byggindustrier ytterligare. Vi har kommit en bra bit på vägen, och stakat ut riktningen. Nu lämnar jag över stafettpinnen i det arbetet, säger Ola Månsson i ett pressmeddelande.

En rekryteringsprocess kommer att inledas så snart som möjligt. Under tiden går vice vd Mats Åkerlind in som tillförordnad vd. Ola Månsson kommer också att slutföra vissa uppdrag för Sveriges Byggindustriers räkning.

– Ola Månsson har flyttat fram positionerna för Sveriges Byggindustrier. Han har framgångsrikt lett arbetet med branschorganisationens fokusområden, som exempelvis en sund byggbransch och en säker arbetsplats. Idag har Sveriges Byggindustrier fler medlemmar än någonsin. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Ola för hans stora och värdefulla bidrag under alla dessa år, säger Tore Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.