Hem Hållbarhet Första spadtaget vid Svartå Strand

Första spadtaget vid Svartå Strand

Det första spadtaget för Mjölbys flerbostadsprojekt vid Svartå Strand är taget. För köparna väntar nu ett år av spänd förväntan till april 2018 då lägenheterna ska vara inflyttningsklara. 

För Håkan Jansson, affärsutvecklare på HP Boendeutveckling, som tillsammans med Ulricehamns Betong ligger bakom projektet, är byggstarten efterlängtad:

– Vi bedömde Mjölbys bostadsmarknad som möjlig för vår mycket kostnadseffektiva bostadsprodukt. Det visade sig vara ett riktigt antagande. Vi fick ett fantastiskt gensvar och vi är idag mycket glada och stolta över att projektet nu får sin officiella byggstart

Den 20 oktober 2016 släpptes projektets första 35 lägenheter till försäljning och redan vid midnatt började de första kunderna att köa. Därefter har ytterligare 39 lägenheter haft försäljningsstart.

– Roligt att vi kan tillföra Mjölby bostadsrätter som lockar alla typer av köpare, fortsätter Håkan. Lägenheter med en upplåtelseform som inte producerats på 40 år i Mjölby. Naturligtvis ett välbehövligt och efterlängtat tillskott i stadens bostadsutbud, säger Håkan Jansson.

Brf Svartåpromenaden blir ett miljösmart lågenergihus med fokus på närproducerad energi och separat energimätning. Projektet innehåller sammanlagt 187 lägenheter fördelat på fem huskroppar längs med Södra Strandvägen. Husen är upp till 10 våningar höga och innehåller ettor, tvåor och treor och för den arkitektoniska utformningen står Enter Arkitektur i Jönköping.