Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: April, april…

Måndagsbloggen: April, april…

De traditionsenliga skämten den 1 april håller på att försvinna. Enligt Tidningarnas Telegrambyrå beror det på att det ändå finns så många påhittade nyheter, fake news, i omlopp och att aprilskämten hamnar någonstans i cyberrymden och poppar upp som nyheter vid något annat tillfälle.

Så kanske det blir med vår nyhet om att Melodifestivalen slås ihop med Betonggalan. Det var alltså ett skämt, om ni inte förstod det. Ändå rätt kul nyhet, den hamnade på åtminstone tre listor över de bästa aprilskämten, bland annat Sundsvalls Tidnings.

Ett annat roligt skämt var att världens mäktigaste man, Donald Trump, inte lyckades genomföra en skrotning av sin föregångares sjukvårdspaket. Ha, ha. Har man så mycket makt är det klart att det går. Hur skulle världen annars se ut?

Andra aprilskämt med betonganknytning var att Master & Dynamic lanserar ett par nya hörlurar med stuns: De är gjorda helt och hållet i betong. De fanns till och med på bild.

Finjas sedvanliga aprilskämt handlade om en radarsond där man kan hitta byggbar mark under husen och på så sätt lösa bostadsbristen. De har till och med gjort en youtubefilm för att övertyga. Avancerat. Men inte lika kul som deras tidigare höjdarskämt om drönare som flyger ut betongelement och genomskinlig betong som får husen att smälta in i omkringliggande miljö. Men det är kul med traditioner och vi ser fram emot nästa års.

Från min barndom minns jag UNT:s skämt om att vattentornet i Uppsala brunnit ner. Det tvistas fortfarande om vilka som fattade att det var ett skämt och vilka som åkte dit och kollade.