Hem Okategoriserade Riksbyggen och Åhlin & Ekeroth fördjupar samarbetet

Riksbyggen och Åhlin & Ekeroth fördjupar samarbetet

Göran Lundström och Elin Sjöstrand.

Högtrycket inom byggsektorn i Östergötland gör det allt viktigare för stora byggherrar att säkra upp resurser till kommande projekt. Efter flera lyckade samverkansprojekt har östgötaföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnads AB och Riksbyggen i dagarna tecknat ett avtal gällande bostadsproduktion i Östergötland med omnejd som sträcker sig till 2021.

– Åhlin & Ekeroth är en erfaren och kompetent partner som i flera tidigare projekt visat för oss att de har de resurser som behövs för en effektiv och smidig process. Genom samverkansavtalet kan vi enklare och snabbare gå från en bra projektidé till handling, säger Elin Sjöstrand, regionchef på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Avtalet avser samverkan i skede 1 vilket innebär att Åhlin & Ekeroth Byggnads AB tillhandahåller resurser och kompetens i den tidiga projekteringen. Åhlin & Ekeroth ser tydliga fördelar med samverkan i ett tidigt skede och gläds åt att Riksbyggen väljer en privatägd aktör från Östergötland framför de större rikstäckande byggkoncernerna.

– Vi strävar alltid efter att få komma in tidigt i processen. Samverkan mellan beställare och entreprenör redan i den tidiga projekteringen är det bästa sättet att säkerställa att planerna landar i en byggbar produkt. Vi är oerhört stolta och glada över att Riksbyggen väljer en lokalt förankrad entreprenör för sin bostadsproduktion i Östgötaregionen, säger Göran Lundström, vd för Åhlin & Ekeroth Byggnads AB.