Hem Okategoriserade Prefab Nord startar produktion

Prefab Nord startar produktion

Hans Jäderlund med Prefab Nords betongbil.

Inom kort öppnas en ny anläggning i Husby Tierp strax norr om Uppsala. Där kommer Prefab Nord Produktion AB att tillverka bland annat balkonger, plintar och sockelelement.

– I och med att även jag drabbades av de långa leveranstiderna så började jag titta efter andra sätt att göra det på, säger Hans Jäderlund.

Det är ett år sedan han startade Prefab Nord som levererar prefabricerade (Prefab) lösningar i betong till byggindustrin. Dotterbolaget Prefab Nord Produktion kommer att vara ett renodlat tillverkningsföretag, medan all försäljning sker via Prefab Nord som även fortsättningsvis kommer att arbeta med andra leverantörer.

– Att vi hamnade i Husby Tierp berodde som så ofta på ett bananskal. Det finns ju lokaler i Uppsala men då pratar vi ganska höga kostnader per kvadratmeter så jag började jag undersöka vad som fanns i närområdet. Då hittade jag en lokal på Blocket som kändes helt rätt på en gång. Den är klockren med stor sportar och 2000 kvadrat. Enda nackdelen är avståndet, att den ligger 24 km från Uppsala, men i övrigt är den perfekt.

Fyra betongbord med storleken 9 x 4,5 m är inköpta och tanken är produktionen ska vara igång om två veckor. Betongen hämtas hos Skanska i Uppsala.

Hans Jäderlund firar lite påsk ändå.

– Lite påsk får man väl fira för husfridens skull men annars har vi fullt upp. Det går bra att ligga i när man ser resultaten och det gör vi ju.

Hans Jäderlund, som bland annat har varit försäljningschef på S:t Eriks, har redan fått förfrågningar om tillverkning av produkter som egentligen inte fanns med i de ursprungliga planerna för bolaget.

– Man får värdera och se. Även om bolaget är nytt så finns det ju oerhört mycket kunskap här. Vi kan ju gjuta annat än det vi hade tänkt oss men vi får heller inte blir för spretiga. Jag tror att det är bättre att försöka bli duktig på det man vill jobba med.

I och med de långa leveranstiderna är det många företag, även utanför landets gränser, som letar möjligheter att öka tillverkningskapaciteten.

– Det är en spännande tid. Vi gör affärer hela tiden men vill göra mer i egen regi. Vi har även långt gångna tankar när det gäller att utveckla egna varumärken.