Hem Okategoriserade BIM-kunskap säker väg till arbete

BIM-kunskap säker väg till arbete

Efterfrågan på studenter som kan arbeta med BIM-teknik (byggnadsinformationsmodeller) är mycket stor. Av de som tog examen på byggingenjörsprogrammet på Mittuniversitetet i Östersund under 2016 har samtliga fått arbete.

– Vi jobbar i så stor utsträckning som möjligt med verkliga projekt, där studenterna senast projekterat en femvåningsbyggnad för kontor och studentbostäder som ska stå på Campus i Östersund, säger Fredrik Hermansson, programansvarig för byggingenjörsutbildningen på Mittuniversitetet i Östersund, i ett pressmeddelande.

På utbildningen i Östersund används Tekla Structures för att bland annat skapa modeller, mängdberäkningar för material och presentera förslag.

– Det är viktigt att välja en utbildning som förbereder dig för arbetslivet. Att jag använder Tekla i undervisningen är något som mina studenter har stor nytta av i framtida arbete, säger Fredrik Hermansson

Vissa av studenterna rekryteras lokalt i Östersund till bland annat WSP och Sweco, medan andra börjat arbeta på Ramböll. Några har även börjat arbeta i Norge som konstruktörer på Reinertsen m.fl.

BetongTV om digital betong med Trimbles Niklas Kilhlén (länk)