Hem Okategoriserade Solsidan byggs helt i platsgjuten betong

Solsidan byggs helt i platsgjuten betong

Nu har det första spadtaget tagits för Kajhuset Solsidan som NCC bygger på uppdrag av 360sol A. Huset består av 36 lägenheter i Sundsvalls nyaste stadsdel Norra Kajen och har ett exklusivt läge i direkt anslutning till havet.

– Utvecklingen av den havsnära stadsdelen Norra Kajen i Sundsvall tar form och vi är glada för att nu ha påbörjat bygget av detta hus som ger fler bostäder till staden. Lägenheterna kommer att ha en fantastisk utsikt och vackert läge, granne med havet, säger Kalle Holmlund, produktionschef på NCC Building, i ett pressmeddelande.

Första spadtaget för Kajhuset Solsidan. Från vänster: Bodil Hansson, Sundsvalls Kommun, Magnus Edström, byggherre för Kajhuset Solsidan, Kalle Holmlund, NCC och Kenneth Svelander, byggherre för Kajhuset Solsidan.

Kajhuset Solsidan har sju våningar och innehåller 36 exklusiva bostadsrättslägenheter i varierande storlekar från ett rum och kök på 39 kvadratmeter till fem rum och kök på 138 kvadratmeter. Huset byggs över vattnet med stålpålar och betongdäck och huskroppen byggs helt i platsgjuten betong, som ger en stabil grundkonstruktion. Fasaden får en plåtliknande yta med vissa delar av trä och är underhållsfri. Lägenheterna har helkaklade badrum och parkettgolv i samtliga rum.

– Samtliga lägenheter har minst en rymlig balkong eller uteplats och skjutglaspartier kommer ge ett härligt ljusinsläpp. Längst upp i huset finns lägenheter med lika stora ytor utomhus som inomhus med egen takterrass och tornrum, säger Magnus Edström, vd för 360sol AB.

Kajhuset Solsidan beräknas vara färdigt under fjärde kvartalet 2018. Projektets totala värde är cirka 150 MSEK varav NCC:s order står för drygt hälften. Affären orderregistrerades i första kvartalet 2017 i affärsområde Building.