Hem Okategoriserade Tensta Torn färdigt för inflyttning

Tensta Torn färdigt för inflyttning

Tensta Torn, ett höghus 243 med studentbostäder, står nu färdigt för inflyttning. Den 22 april blir det invigning tillsammans med lokala artister och företagare som Adam Tensta, Jireel, Street Stars Sisters och Tensta Kvinnocenter.

Studenttornet på 18 våningar ligger i hjärtat av Tensta och på varje våningsplan finns studentlägenheter för både en och två personer. Härifrån kan studenterna med cykel ta sig till Kista medan tunnelbanan alldeles utanför skapar kopplingar till resten av Stockholm.

Husets har en prefab betongstomme och sandwichpanel med färdig fasad. Det pixlade fasadmotivet är en relief ingjuten i fasaden som sedan har målats. Skiftande toner i nyanser av grönt och blått återkastar de gröna fältens och himlens nyanser i levande skiftningar.

– Vi är glada att få vara med och bidra till utvecklingen av Tensta. De runt 260 studenter som flyttar in kommer att förända stadsdelen genom en annan dygnsrytm och ett annat rörelsemönster, säger Rahel Belatchew Lerdell, vd för Belatchew Arkitekter AB