Hem Okategoriserade Formad Betong tog hem stororder

Formad Betong tog hem stororder

Stena Aluminium investerar 20 miljoner kronor på ett kontorsprojekt i Älmhult och större delen av ordern gick till Formad Betong.

– Jag kände att projektet kanske var för stort för mig, men jag räknade på det och tycker att det passar in fint, säger Formad Betongs ägare Peter Bertilsson till tidningen Smålänningen.

Allt i projektet utom el, vvs och ventilation utförs av Älmhultsföretaget Formad Betong som även ska bygga lagerhallarna. Peter Bertilsson vann anbudsgivningen på 12 miljoner kronor och får nu nytta av sina erfarenheter av kontorsmiljöer från Peab och Skanska. Han har även utfört liknande jobb åt Ikea.

– I början av maj ska vi köra igång. Som mest kommer 15-20 personer att vara sysselsatta med det här projektet, säger Peter Bertilsson.

På den 800 kvadratmeter stora ytan ska det finnas plats för 40 anställda. Tanken är att samla personal som nu är utlokaliserade i flera andra lokaler på ett ställe.

– Ambitionen är att behålla känslan av det naturliga utförandet, alltså en industriell, rustik miljö. Det är intressant att ta vara på en så gammal byggnad som annars hade förfallit. säger Fredrik Pettersson, vd på Stena Aluminium.