Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Betong Fashion Week!

Måndagsbloggen: Betong Fashion Week!

I fredags gick anmälningstiden ut för att föreslå nomineringar till priset ”Roger”. Nu är det upp till våra olika juryer att ta fram tre kandidater. Man kan redan se tre mönster, jag ska berätta vilka.

Det första är att priset Årets Betongarkitekt har etablerat sig som ett pris som ger uppmärksamhet. Flera kända kontor nominerar, många intressanta projekt har kommit in och det byggs massor av vacker betong i Sverige. Åtminstone om man ska se till förslagen som skickats in. I år kommer vi ha tre nominerade i mycket hög klass.

Det andra mönstret är att övriga priser inte bedöms som några man föreslår nomineringar till. Det behöver inte betyda att man inte tycker priserna är värdefulla. Man kanske litar på att de olika juryerna har koll. Det brukar ju komma fram bra nomineringar i alla kategorier ändå.

Men jag tycker vi har en del att jobba på. Vi måste skapa en kultur bland företagen där det åtminstone kommer in fem förslag till kategorierna Ung&Tung och Årets Montageledare. Det är branschens egna priser och vikten av att uppmärksamma de unga och visa på montageledarnas kompetens är för vårt eget bästa. Jag får fundera.

Det tredje mönstret är att “Roger” börja sätta sig. Alltså Roger, som i priset. När jag kontaktar arkitektföretagen så vet de vad det handlar om. Men det vore väl konstigt om samhällsbyggnadsbranschens största event gått någon förbi.

Temat på Betonggalan blir i år ”Betong Fashion Week”. Vi har flera idéer som vi jobbar på. Jag vet att det kommer bli den bästa Betonggalan någonsin. Att sponsorerna ska få presentera sig i en modeuppvisning på en catwalk kommer det talas om. Boka den 23 november.