Hem Okategoriserade “Effektiviserar bygget redan från start”

“Effektiviserar bygget redan från start”

Tobias Persson, vd för Leny Fastighets AB.

Prefablösningar har varit en framgångsfaktor vid bygget av kvarteret Viljan i Sjöbo. När Leny Fastighets AB påbörjade den tredje etappen av projektet fortsatte det nära samarbetet med Abetong.

– När vi bestämde oss för att satsa på prefab dök Abetong tidigt upp som ett bra alternativ bland tänkbara stomleverantörer. De kunde erbjuda den helhetslösning med projektering, produktion och leverans av stomme som vi var ute efter i projektet med kvarteret Viljan, säger Tobias Persson, vd för Leny Fastighets AB, i ett pressmeddelande från Abetong.

Viljan omfattar totalt 90 hyreslägenheter fördelade på fem huskroppar byggda i tre etapper. Våren 2016 flyttade hyresgästerna in i de två husen som stod färdiga i etapp 1. Nu under våren 2017 står ytterligare 25 lägenheter i etapp 2 redo för inflyttning. Samtidigt påbörjas bygget av etapp 3.

– Abetong har varit väldigt duktiga på att komma med förslag och hitta lösningar som effektiviserar bygget redan från start. Dessutom ger betongen ett modernare intryck och sticker ut lite. I Sjöbo är det tegelfasader som dominerar, vi ville göra något annorlunda, säger Tobias Persson.

Abetongs säljare Per Fieber har varit med i projektet från början. Efter över 40 år i branschen ser han en fördelar för både kunden och Abetong med att komma in i ett tidigt skede:

– Den kunskap vi har samlat på oss genom åren vill vi såklart dela med oss av till kunden i så stor utsträckning sommöjligt. Då kan vi tillsammans hitta lösningar för stommen som både förbättrar ekonomin och förenklar bygget. När det gäller kvarteret Viljan upplever jag att både Leny och deras arkitekt har varit väldigt lyhörda för vår input, säger Per Fieber.