Hem Okategoriserade Ny generaldirektör för Boverket

Ny generaldirektör för Boverket

Anders Sjelvgren, generaldirektör på Boverket.

Regeringen anställer Anders Sjelvgren som generaldirektör och chef för Boverket. Sjelvgren kommer närmast från en tjänst som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE, och tillträder den 1 juli 2017.

– Boverket är en central aktör inom bostadspolitiken och har därmed en mycket viktig roll för att möta en av Sveriges största samhällsutmaningar – bostadsfrågan. Anders Sjelvgren har en gedigen erfarenhet av samhällsplanering, boende och byggande, såväl från näringslivet som från offentlig förvaltning, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering. Anders Sjelvgrens förordnande gäller till och med den 30 juni 2023.